آنتی اسکالانت ها (رسوب گیرها) می توانند برای کنترل رسوب کربنات، سولفات و فلوراید کلسیم در سیستم های آب شیرین کن به روش اسمز معکوس RO استفاده شوند. به طور کلی سه نوع رسوب گیر وجود دارد:
• سدیم هگزامتافسفات (SHMP)
• ارگانوفسفونات ها
• پلی اکریلات ها.
SHMP در مقایسه با رسوب گیرهای ارگانیک پلیمری, ارزان قیمت تر هستند اما ناپایدار می باشند. مقادیر کمی جذب سطح میکرو کریستال ها می شوند و از رشد و رسوب گرفتگی بیشتر کریستال ها در سیستم های آب شیرین کن به روش اسمز معکوس RO جلوگیری می کنند.
باید از SHMP غذایی استفاده شود. بایستی دقت گردد تا از هیدرولیز SHMP در تعیین مقدارمخزن تغذیه انجام شود. هیدرولیز نه تنها باعث پایین آوردن کارآیی رسوب گیرها می شود, بلکه ریسک رسوب گرفتگی فسفات کلسیم را بالا می برد. بنابراین, به طور کلیSHMP توصیه نمی شود.
ارگانوفسفونات ها موثرتر و پایدارتر از SHMP هستند. آنها به عنوان مواد رسوب گیر برای آلومینیوم و آهن نامحلول در سیستم های آب شیرین کن به روش اسمز معکوس RO عمل می کنند و آنها را بصورت محلول نگه می دارند. به طور کلی پلی آکرلیتها ( با وزن مولکولی بالا) برای کاهش تشکیل سیلیکا از طریق یک مکانیزم پراکندگی, شناخته شده اند.
رسوب گیرهای ارگانیک پلیمری نیز از SHMP موثرتر هستند. واکنش های رسوب گرفتگی ممکن است بصورت رسوب گیرهای با بار منفی و پلی اتیلنهای کاتیونی یا کاتیون های چند ظرفیتی (به عنوان مثال، آلومینیوم یا آهن) صورت گیرد. محصولات بدست آمده که مانند آدامس می ماند به سختی از المان های ممبرین جدا می گردند. جهت اطلاع از مقادیر استفاده این رسوب گیرها, لطفا با ما تماس بگیرید. از اضافه کردن مقادیر خارج از محدوده باید اجتناب شود. اطمینان حاصل کنید که هنگام اضافه کردن رسوب گیر آنیونی, هیچ مقدار قابل توجهی از پلیمرهای کاتیونی وجود نداشته باشد.
در کارخانه های آب شیرین کن به روش اسمز معکوس RO که بر اساس آب دریا با TDS در محدوده ۳۵۰۰۰ میلی گرم بر لیتر فعالیت می کنند، رسوب گرفتگی قابل مقایسه با مشکلاتی که در آبهای شور با آن مواجه میشویم, نمی باشد. زیرا بازیابی پروژه های آب دریا محدود به فشار اسمز معکوس جریان کنسانتره تا ۳۰-۴۵ درصد می باشد. با این حال، به دلایل ایمنی، هنگام بازدهی بیش از ۳۵٪، توصیه می شود که یک رسوب گیر تهیه گردد.
تجهیزات آب شیرین کن دریایی
- پیش تصفیه
- پمپ فشار قوی
- فیلتر ممبران
- سیستم پیدایش و تابلو برق
- دستگاه تزریق اتوماتیک و نیمه اتوماتیک
- لوله کشی
- بدنه دستگاه
- سیستم ضدعفونی کننده
- مخزن ها
- دیگر اجزای دستگاه
پیش تصفیه
این بخش از دستگاه های آب شیرین کن شامل فیلتر کربنی و شنی و اولترافیلتراسیون می باشد.
پمپ فشار قوی
این بخش در بر گیرنده ی پمپ تغذیه و فشار قوی و همچنین پمپ تزریق می باشد. جنس این پمپ ها از استنلس استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ می باشد که بر اساس تی دی اس آب جنس آن را انتخاب می کنند.
فیلتر ممبران
فیلترهای ممبران قلب دستگاه آب شیرین کن می باشد.
سیستم پایش و تابلو برق
وجود یک تابلو برق معمولی برای دستگاه های تصفیه آب صنعتی مکفی نمی باشد. سسیستم پایش اتوماتیک سیستمی می باشد که هم همه قطعه هایی که مانیتور دار هستند را کنترل می کند و هم همه اطلاعات سیستم را در دسترس شخص می گذارد.
دستگاه تزریق اتوماتیک و نیمه اتوماتیک
دستگاه های تزریق اتوماتیک بهترین نوع این سیستم برای تزریق مواد شیمیایی می باشد.که به وسیله دستگاه پایش کنترل می گردد.
لوله کشی
در بخش لوله کشی دو پارامتر مهم وجود دارد که عبارتند از:
- جنس لوله کشی
- اتصالات به چه صورت انجام می شود
لوله کشی دستگاه های تصفیه آبی که برای آب دریا استفاده می شوند باید از جنس استنلس استیل باشند.
اتصالات لوله کشی ها توسط جوشکاری آرگون صورت می گیرد.
در این قسمت باید جوشکاری به نحو احسنت و به صورت درست انجام شود. زیرا پارامتر خیلی مهمی است اگر جوشکاری مشکل داشته باشد خوردگی و نشتی را به دنبال خود دارد.
نوع دیگر این اتصالات ، اتصالات پیچی می باشد که در این فرایند تفلون مایع را به جهت آب بندی به کار می برند.
بدنه دستگاه
بدنه دستگاه های آب شیرین کن صنعتی به دلیل قرار گرفتن دستگاه در هر محیطی حتما باید از جنس استنلس استیل باشد.
سیستم ضدعفونی کننده
در این سیستم کلر و اشعه UV و ازن را به جهت ضد عفونی کردن تزریق می کنند.
مخزن ها
این مخزن ها بسته به این احتیاج دستگاه یا در برگیرنده ی آب اولیه می باشند یا در برگیرنده ی مواد شیمیایی هستند. این مواد شیمیایی شامل رزین، آنتی اسکالانت و کربن فعال می باشند. مخزن های انواع دستگاه آب شیرین کن دریایی از جنس های FRP و GRP و پلی اتیلن تولید می شود.
دیگر اجزای دستگاه
تجهیزاتی که به جهت اندازه گیری به کار می روند مانند گیج فشار و فلومتر و… و تجهیزات دیگری مانند فیلترهای میکرونی و پرشر وسل، شیرهای نیمه اتوماتیک و دستی و اتوماتیک و… میباشند.
کارایی دستگاه آب شیرین کن صنعتی به روش اسمز معکوس
سیستم RO یا همان اسمز معکوس بهترین و مقرون به صرفه ترین روش برای دستگاه تصفیه آب می باشد. در این سیستم از یک غشا به نام غشا نیمه تراوا استفاده می کنند که این غشا تنها مولکول های آب را از خود عبور می دهد و سایر ذرات در پشت غشا جمع آوری می شوند.
دستگاه آب شیرین کن صنعتی به روش RO دارای تجهیزاتی می باشند که عبارتند از:
- پیش تصفیه
- قسمت تامین فشار
- قسمت المان ممبران
- قسمت پس از تصفیه
پیش تصفیه تاثیر مستقیم بر بیشتر شدن طول عمر و بازدهی سیستم های ار او دارد. این قسمت برای تصفیه آب های خوراکی واجب می باشد. اگر شما پیش تصفیه مناسبی را انتخاب کنید عمر و بازدهی فیلترهای ممبران شما بیشتر می شود به این دلیل که بخش پیش تصفیه عواملی مانند رسوب گذاری و جرم گیری و خراب شدن ممبران را تا حد زیادی از بین می برد.
TDS
در آب شیرین کن های صنعتی به روش اسمز معکوس TDS آب یک پارامتر واجب و لازم برای به کار گرفتن از دستگاه می باشد. TDS به مجموع یون های موجود در آب گفته می شود.
همان گونه که اطلاع دارید آب های لب شور و منابع آب دریاها، رودخانه ها و چاه های سطح کشور دارای املاح فراوانی است که باعث می شوند این منابع آبی دارای شوری قابل توجهی باشند که در حال حاضر از مقرون به صرفه ترین راه های تصفیه و شیرینی سازی این آب ها استفاده از دستگاه هایی است که با روند اسمز معکوس reverse osmosis)) ساخته می شوند که برای آب چاه ها و دریاها و رودخانه ها مناسب است. شرکت آریا عمران تلاش کرده همواره از پیشگامان تولید این دستگاها با فناوری اسمز معکوس RO است که برای مناطق گرم و خشک بیابانی در تامین اب مورد نیاز هم میهنان عزیزمان قدمی برداشته باشد.
آب شیرین کن
دستگاه های آب شیرین کن بنا بر کارایی و ظرفیت و فشار آب ورودی نیاز به پیش تصفیه کننده ی مناسب می باشد زیرا غشا و فیلترهای ممبران اسمز معکوس در مقابل چربی و مواد نامحلول و آلودگی های موجود در آب های زیرزمینی و دریا ها حساس و آسیب پذیر هستند و موجب رسوب و گرفتگی این غشاها می شود که به مرور زمان باعث کاهش آب خروجی و در نتیجه کاهش راندمان این دستگاه می شود لذا لازم است قبل از استفاده از سیستم RO از پیش تصفیه کننده ی مناسب بهره برد.
از این نوع دستگاه ها برای شیرین سازی آب های با دبی بالا استفاده می کنند. مانند آب زمین های کشاورزی، آب های سطحی ، آب های چاه ، آب دریا و آب های لب شور استفاده می کنند.دستگاه های آب شیرین کن صنعتی و نیمه صنعتی به روش های مختلفی مانند تقطیر و روش غشایی کار می کنند. روش غشایی همان سیستم RO می باشد. که این روش نسبت به روش های دیگر بهتر می باشد زیرا علاوه بر پرکاربرد بودنش ، از قیمت پایین تری هم برخوردار است.
مرحله پیش تصفیه
مرحله لول: پیش تصفیه
مرحله دوم: انتخاب پمپ های فشار قوی
مرحله سوم: فیلتر سیستم RO
مرحله چهارم: گندزدایی آب خروجی
در مرحله اول که مرحله پیش تصفیه می باشد، آب خامی که قرار است وارد دستگاه شود دارای آلودگی و کدورت زیادی می باشد
که باید قبل از اینکه این آب وارد دستگاه شود بعضی از آلودگی ها از آب گرفته شود بنابراین قبل از ورود دستگاه وارد پیش تصفیه می شود، و در آنجا خیلی از این آلودگی ها از آب جذب می شود و سپس آب وارد سیستم می شود.
با این کار عمر فیلترهای سیستم RO بیشتر می شوند. آلودگی ها و کدورت های موجود در آب شامل تمامی گازهای موجود در آب، انواع فلزهای سنگین، ذرات معلق موجود در آب و… می باشد.
انتخاب پمپ های فشار قوی
در مرحله پیش تصفیه آلودگی هایی به جز یون و نمک از بین رفتند ولی در این مرحله نمک ها و یون های موجود در آب هم حذف می شوند. برای از بین بردن این ها باید از سیستم RO استفاده کرد. در مورد نحوه کارایی سیستم RO باید گفت که در این سیستم یک غشا وجود دارد که به آن غشای نیمه تروا می گویند که این غشا آب دوست می باشد و فقط به مولکول های موجود در آب اجازه عبور می دهد.
زمانی که فشار جریان آب در دو طرف غشا یکسان باشد از پمپ های فشار قوی برای اضافه کردن فشار استفاده می کنند. که به یه طرف غشا فشار وارد می کند و تعادلی که در آب وجود آمده را از بین میبرد و باعث تصفیه شدن آب می شود.فشار وارده باید بیشتر از فشار اسمزی باشد. که توسط پمپ های فشار قوی به وجود می آیند.
فیلتر سیستم RO
یون ها و رلال سازی نهایی آب در سیستم RO انجام می شوند. پارامتر اصلی که در سیستم RO وجود دارد فشاری بیش تر از فشار اسمزی می باشد.
آب شیرین کن و روش حذف رسوب
معایب دی آلکالیزاسیون با یک رزین تبادل کاتیون اسید ضعیف جهت کنترل رسوب در ممبرین :
بطور کلی, دی آلکالیزاسیون (آنتی آلکالیزاسیون) با یک رزین مبادله کاتیونی ضعیف، در طرح های بزرگ آب شیرین برای سختی گیری نسبی(partial softening ) صورت می گیرد تا بتوان مصرف مواد شیمیایی مرحله بازسازی را کم نمود. همانگونه که در نوشته پیشین به شرح این طلب و مهم مزایای این روش اشاره شد …
کنترل رسوب در بکار گیری دی آلکالیزاسیون
معایب استفاده از دی الکالیزاسیون برای کنترل رسوب در ممبرین در دستگاه های ( تصفیه آب ) آب شیرین کن به روش اسمز معکوس عبارتند از :
اگر نیاز به سختی گیری کامل باشد، حتی در یک مخزن (بستر لایه ای) می توان یک فرایند تبادل سدیم با یک رزین مبادله کاتیونی اسید قوی را نیز اضافه نمود. مصرف کلی مواد شیمیایی بازسازی کننده(regenerant chemicals ) از طریق احیای مجدد هنوز هم پایین تر از سختی گیری صرفا” با یک رزین مبادله کاتدی قوی اسیدی است. با این حال، با توجه به هزینه های بالای سرمایه گذاری، این ترکیب فقط برای طرح های با ظرفیت بالا حائز اهمیت خواهد بود. راه حل دیگر برای غلبه بر این نقص در سختی گیری ناقص، تزریق یک رسوب گیر به آبی که آلکالیزه زدایی شده است (آب دی آلکالیزه) می باشد.
-
PH متغیر آب خروجی از دستگاه آب شیرین کن
pH آب دی الکالیزه بسته به درجه فرسودگی رزین، بین ۵/۶ تا ۵/۳ می باشد. این تغییرات چرخه ی سیکل، کنترل پس زنی نمک موجود در پروژه مربوطه را دشوار می سازد. در pH <4.2، عبور اسید معدنی ممکن است محتوای TDS موجود در محلول نفوذی (محلولی که از فیلتر تصفیه دستگاه آب شیرین کن عبور می کند) را افزایش دهد. بنابراین توصیه می شود که به موازات آن, بیش از یک فیلتر در طرح کلی دستگاه آب شیرین کن استفاده شود و در زمان های مختلف احیا گردد تا تغییرات PH به حداقل برسد. همچنین, سایر احتمالات برای جلوگیری از مقدار بسیار پایین pH، حذف CO2 حذف یا تنظیم pH توسط NaOH می باشد.
کاربرد آبشیرین کن
آبی که به جهت زمین های زراعی و کشاورزی مصرف می شود بایستی حتما تصفیه شده باشد زیرا اگر دارای کدورت و آلودگی باشد باعث خراب شدن بذرها و محصولات زمین می شود پس بنابراین یکی از کاربردهای آبشیرین کن های صنعتی و نیمه صنعتی در تصفیه آب های مصرفی زمین های کشاورزی می باشد.
این دستگاه همچنین در تصفیه کردن آب های چاه، آب های سطحی، آب دریا و آب های لب شور کاربرد دارد.
این دستگاه به روش های مختلفی کار می کند که این روش ها شامل موارد زیر می شود:
روش غشایی که همان روش اسمز معکوس یا سیستم RO می باشد.
روش تقطیر که همان روش حرارتی می باشد که توسط انرژی گرمایشی صورت می گیرد.
بهترین روش دستگاه های آب شیرین کن، سیستم RO می باشد زیرا علاوه براین که این روش نسبت به روش های دیگر کاربرد بیشتری دارد ، مقرون به صرفه تر از روش های دیگر می باشد.
انواع دستگاه های آب شیرین کن عبارتند از :
- آبشیرین کن خانگی
- آبشیرین کن نیمه صنعتی
- آبشیرین کن صنعتی
که حوزه کاری شرکت آریا عمران در زمینه دستگاه های آب شیرین کن صنعتی و نیمه صنعتی می باشد. و در زمینه دستگاه های تصفیه آب خانگی فعالیتی ندارد.
دستگاه آبشیرین کن نیمه صنعتی
آبشیرین کن های نیمه صنعتی در هر روز حدود ۱۶۰۰ L آب را زلال می کند. کاربرد این دستگاه ها در کارخانجات، مدارس ، بیمارستان ها و… می باشد. تصفیه آب های نیمه صنعتی برای دبی آب بیشتر از مصرف خانگی می باشد
قیمت آب شیرین کن
قیمت دستگاه های آب شیرین کن بستگی به تجهیزاتی دارد که برای آن انتخاب می کنید. به عنوان مثال شما از دستگاه های آب شیرینکن صنعتی برای تصفیه آب های مختلفی مانند آب های چاه ، آب های سطحی، آب های رودخانه ، اب دریا وسایر منابع آب خام استفاده می کنید که هر کدام از این آب ها دارای آلاینده ها، کدورت ها، ذرات معلق ، جامدات و املاح گوناگون هستند که برای تصفیه آنها تجهیزات مختلفی به کار می رود که قیمت آن ها با یکدیگر متفاوت می باشد.
هزینه سیستم اسمز معکوس به نوع تجهیزاتی که در آن استفاده می شود بستگی دارد . این روش نسبت به سایر روش ها مقرون به صرفه ترین می باشد.
سیستم RO در از بین بردن طعم، شوری و نیز مواد جامدی که در آب حل می شوند بسیار کاربرد دارد.
البته این موضوع هم بسیار حائز اهمیت می باشد که بستگی به تورم موجود در بازار قیمت ها متغیر هستند شما عزیزان برای اطلاع از آخرین قیمت های دستگاه های آب شیرین کن و تجهیزات آن با شماره هایی که در این مقاله وجود دارد تماس بگیرید.
قیمت آب شیرین کن صنعتی با روش اسمز معکوس
این دستگاه ها دارای ظرفیتی حداکثر ده هزار لیتربه صورت روزانه با سیستمی اتوماتیک هستند که قیمت آن ها به دلیل تورم متغیر می باشد. و قیمت این دستگاه نسبت به دستگاه آبشیرین کن نیمه صنعتی که ظرفیت آن حداکثر دو و نیم مترمکعب با سیستمی اتوماتیک می باشند بیشتر است.
قیمت همیشه یک اصل اساسی در گرفتن تصمیمات مدیرهای صنایع مختلف می باشد. دبی آب ورودی تعیین کننده قیمت دستگاه می باشد. که هر چقدر دبی آب بیشتر باشد هزینه دستگاه بالاتر می رود و همچنین هرچقدر چقدر دبی آب کم تر باشد هزینه دستگاه کاهش می یابد.
آب شیرین کن الکترودیالیز
فرایند الکترودیالیز یک نوع فرایند غشایی می باشد که اساسی ترین و پراستفاده ترین راه به جهت حذف نمک موجود در آب است. فرایند الکترودیالیز و سیستم RO دو روش غشایی برای تصفیه کردن آب می باشند.
این روش نسبت به روش حرارتی بیشتر به کار می رود زیرا انرژی کمتری نسبت به روش حرارتی مصرف می کند. پارامتر بسیار مهم در این فرایند الکتروشیمیایی است که به وسیله آن کدورت های یونی که در آب حل شده اند از بین می روند.
به جهت تصفیه آب شور و از بین بردن نمک محلول در آن از فرایند الکترودیالیز استفاده می کنند. برای تولید آب شرب و مصارف صنعتی که تی دی اس آنها از ۵۰۰۰ PPM کمتر است از این روش بسیار استفاده می کنند.
کاربرد هایی دیگر این روش عبارتند از:
- تهیه آب ورودی به بویلرها
- صنعت های غذایی
- صنعت های دارویی
- زلال سازی و حذف نمک محلول در آب مصرفی برای تولید دارو هایی که نسبت به دما حساسیت دارند.
- و…
اساس کار فرایند الکترودیالیز
همانطور که در بالا اشاره کردیم این فرایند یک روش غشایی است. اختلافی که در پتانسیل الکتریکی به وجود می آید .بین یون ها با بار مثبت و منفی سبب ایجاد نیرو محرکه به جهت منتقل شدن یون ها برای تصفیه شدن آب خام ورودی می شود.
زمانی که در این فرایند به وسیله الکترود ها میدانی الکتریکی به وجود می آید .بار های مثبت به طرف آند و بار های منفی به طرف کاتد جذب می شوند.
غشایی که در این روش به کار می رود انتخابی است .به این معنی که خود غشا انتخاب می کند که چه یونی عبور کند و چه یونی عبور نکند . در این روش بار های مثبت که همان آنیون ها هستند را عبور می دهد و کاتیون ها را در پشت خود جمع آوری می کند و اجازه عبور نمی دهد.
با این کار غلظت یون ها در بعضی قسمت ها کم می شود و در بعضی از قسمت ها بیشتر . و در نتیجه یک محلولی که در آن هیچ گونه یونی وجود ندارد و همچنین یک محلولی که شور است و دارای غلظت است تولید می شود و از دستگاه بیرون می رود.
آب شیرین کن خانگی
دستگاه های آب شیرین کن خانگی به صورت ۶ مرحله ای می باشند. یعنی فیلتراسیون آب خام ورودی در ۶ مرحله انجام می شود. تمامی فیلترهایی که در این دستگاه وجود دارند دارای کیفیت بالا می باشند .که در از بین بردن کدورت موجود در آب ، ذرات معلق موجود در آب ، فلزهای سنگین ، گازها ، باکتری ها و میکروب ها ، یون هایی که در یک یا چند ظرفیت حل شده کاربرد دارند.
۶ مرحله دستگاه آب شیرین کن خانگی
- فیلتر PP
- فیلتر کربن فعال GAS
- فیلتر کربن بلاک CTO
- فیلتر ممبرین سیستم RO
- فیلتر پست کربن T33
- فیلتر آلکالاین ORP
فیلتر PP
ذرات معلق موجود در آب توسط این نوع فیلتر از بین می رود. جنس این فیلتر از الیاف پلی پروپیلن می باشد.
فیلتر کربن فعال GAC
این نوع فیلترها فلزهای سنگین و گازهایی که در آب محلول می شوند را جذب خود می کنند . جنس این نوع فیلترها بر پایه
گیاهی می باشد.
فیلتر کربن بلاک CTO
این نوع فیلتر وظیفه از بین بردن طعم ، بو و رنگ آب را برعهده دارد. جنس این نوع فیلتر هم بر پایه گیاهی می باشد.
فیلتر ممبرین سیستم RO
این نوع فیلترها در دستگاه های آب شیرین کن خانگی ذرات معلقی که در ابعاد ۰۰۰۱/۰ میکرون می باشند را از بین می برند. علاوه بر ذرات معلق قادر به از بین بردن یون های تک و چند ظرفیتی مانند نمک ها، نیترات و نیتریت موجود و همینطور هر نوع آلودگی باکتریایی هم می توانند از بین ببرند.
فیلتر پست کربن T33
فیلترهای پست کربن وظیفه زلال سازی نهایی را دارند .این فیلترها در از بین بردن آلودگی ها که ممکن است باقی مانده باشند دقت بیشتری دارند.
فروش آبشیرین کن کشاورزی
نحوه فتوسنتز گیاهان با کیفیت آب مصرفی ارتباط مستقیم دارد. یعنی هر چقدر آب مصرفی گیاهان از کیفیت بیشتری برخوردار باشد عملکرد فتوسنتز گیاهان بهتر می باشد.
آب شیرین کن به روش RO چه تاثیری بر محصولات زمین کشاورزی دارد؟
با به کار بردن این دستگاه آب مصرفی محصولات زمین کشاورزی با کیفیت می شود . نتیجه آن سبب بهتر شدن کیفیت محصولات زمین های زراعی و کشاورزی و نیز بیشتر شدن محصولات می شود.
از دیگر مزایای این آب میتوان به خشک نشدن ریشه گیاهان اشاره کرد . همچنین مقدار میوه های خشک شده درختان کمتر می شود . هزینه ای که برای دستگاه های آب شیرین کن کشاورزی می پردازید کم تر از ۲ سال جبران می شود.
کارایی دستگاه آبشیرین کن کشاورزی
در این دستگاه ها از غشای نیمه تراوا استفاده می شود. به طوری که آب از این غشا عبور می کند . ذرات معلق و کدورت های موجود در آب در پشت غشا جمع می شوند . آب تصفیه شده از غشا توسط فشاری بیشتر از فشار اسمزی عبور می کند و آب تصفیه می شود.
تجهیزات آب شیرین کن کشاورزی
- دستگاه سختی گیر آب
- غشای نیمه تراوا
- فیلتر کربنی و شنی
- های پرشر پمپ
- فیلترهای میکرونی
- سیستم کنترل و مخزن فلزی و FRP
- از اینکه خاک دچار سدیمی بودن شود ممانعت می کند.
- شوری موجود در آب کم می شود.
- ترکیب های آنیونی آب کم می شود.
- عنصرهای سمی گیاهان را از بین می برد.
- و…
بهترین دستگاه برای تصفیه نمودن آب های مصرفی زمین های کشاورزی دستگاه آبشیرین کن به روش اسمزمعکوس می باشد.
آبشیرین کن آب دریا با سیستم RO
سیستم RO یک سیستمی است که با استفاده از ممبرین به جداسازی املاح و ذرات در آب می پردازد . آمریکا که یکی از کشورهای پیشرفته جهان است . از این فرایند برای شیرین سازی آب های لب شور، دریا و همچنین آب های سطحی به کار می گرفتند.
MSF چیست؟
یکی از فرایندهای تصفیه حرارتی آب های دریا می باشد. این روش بر اساس میعان و تبخیر عمل می کند. در این فرایند با جفت شدن میعان و تبخیر حرارت نهان از فرایند تبخیر در آن برگردانده میشود . به این دلیل که در پیش گرمایش آبی که وارد می شود به کار برده شود.
اصلی ترین پارامتر طراحی فرایند MSF این است که مایع را به صورت توده ای می جوشانند. این فرایند باعث کم شدن میزان رسوب گذاری در لوله هایی که حرارت را انتقال می دهند می شود.
شیرین سازی آب دریا توسط سیستم RO
سیستم RO همان فرایند اسمز معکوس می باشد . در این فرایند برای جداسازی املاح و ذرات و آلاینده های دیگر از ممبرین استفاده می کنند.
دستگاه های آب شیرین کن که برای تصفیه آب دریا به کار می روند . با در نظر گرفتن و آنالیز آب های اقیانوس و دریا ساخته شده اند.
فیلتزهای ممبرین به عنوان قلب دستگاه های آب شیرین کن غشایی شناخته شده اند. این دستگاه ها آب را به دو دسته شیرین و شور تقسیم می کنند.
تاریخچه آب شیرین کن صنعتی
آب شیرین کن صنعتی در سال ۱۷۴۸ اولین بار به وسیله
ژان آنتونی نولت ارائه شد.
تا دویست سال پس از ارائه آن کار شیرین کردن آب اسمز
معکوس فقط در مقیاس آزمایشگاهی انجام می شد.
در سال ۱۹۴۹ دانشگاه کالیفرنیا در لس
آنجلس از این روش برای شیرین کردن آب دریا برای اولین بار استفاده کرد. محققان این
دانشگاه و دانشگاه فلوریدا در اواسط سال ۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰ با بهره گیری از این تکنولوژی
آب قابل شرب را توانستند به دست بیاورند؛ اما با سرعت خیلی کمی انجام شد و برای
تولید انبوه مناسب نبود.
با سعی و تلاش و محققان دانشگاه UCLA و موسسه تحقیقات ملی کانادا دستگاه اسمز
معکوس در مقیاس تجاری تولید شد. از این دستگاه در سراسر جهان تا اواخر سال ۲۰۰۱
حدود ۱۵ هزار و ۲۰۰ عدد بهره گرفته شد. استفاده از این دستگاه برای شیرین کردن آب
دریاچه ها یک راه نوین قلمداد شد که در چند دهه اخیر در مقیاس تجاری تولید و
فروخته شد.